maandag 25 maart 2013

Ben ook niets gewend meer ook. Zodra ik na moet denken, anders dan ''wat eten we vanavond'', merk ik dat ik na een paar dagen echt moe ben. Zoals nu, ik zit toch met die open dag en de verkoop van het huis in mijn hoofd, ondanks mijn belofte aan mij me hier niet al te druk om te maken. En dan is er nog de tandarts, wat als een zwaard van Damocles boven mijn hoofd lijkt te hangen. Over twee dagen heb ik de second opinion, ik hoop dat daar iets anders uit komt. In elk geval iets met een ander prijskaartje. Gewoon een kunstgebit ofzo. Enige nadeel is dat het niet zo charmant is 's ochtends, als ik m'n gebitje nog niet in heb en de manlief wil zoenen. Denk dat ie hard wegrent.

Maar goed, dat is dus erg vervelend. Een blogpost schrijven lukt nog wel maar in gezellige mails ben ik even erg slecht nu. Ik denk dat ook hongerige baby + 4 keer per dag naar school fietsen + huis onderhouden en nog wat extra dingetjes doen + leuk zijn voor die andere twee etterbakjes gewoon effe te veel is, zeker met het klotepestpokketeringweer van de laatste dagen weken maanden. Nu houd ik echt van sneeuw en kou maar een keer een zonnetje erbij kan toch wel? Die niet aflatende grijze grauwheid, dat maakt de winter wel erg lang. Het feit dat ie nu al een maand langer duur dan vorig jaar trouwens ook.

Vanmiddag was ik gewoon in slaap gevallen op de bank. Echt erg, werd ik wakker lag er een baby op me te slapen, een jongetje zat iets met menselijke robots te kijken op youtube, terwijl ie was begonnen met thomas-de-trein. Klein meisje zat lekker aan de paaseitjes en het buurmeisje zat aan de eettafel. Huh? Snel even een bakje koffie gemaakt, bleek het al half zes te zijn. En ik dacht toch dat ik maar heel even was weggedommeld.

En dat de hele dag

<3

ouwe kop & babykop

Komend weekend is lekker lang! Hoewel ik bang ben dat het een druk weekend zal worden met allerlei klusjes vind ik het toch altijd zo heerlijk. Vooral 's ochtends. Lekker opstaan, eten, koffie, nog meer koffie, nog een bakkie... ondertussen een beetje het nieuws lezen via twitter.

Mijn bestelling bij de bioboer is er ook weer uit. Neem geen groentepakket meer, hoe leuk ik het ook vind. Maar dan zit ik weer drie dagen lang pastinaaksoep te vreten omdat niemand anders die rommel lust, heel irritant. Of er komt spontaan kool uit mijn oren na weer zo'n apparaat te hebben ontvangen.

Vorige week zei de bezorgster dat ze zo jaloers was hoe ik het deed met de kindjes en hoe mooi ik zwanger was.... lol. Als ze zwanger wordt wil ze graag net als ik zwanger zijn, haha. Dat is wel weer leuk om te horen. Zij is zo leuk ook met de kindjes. Dan mogen ze bij haar in de bus kijken en *oooh* en als ze haar aan komen zien rijden dan beginnen ze al te zwaaien en naar d'r toe te rennen. Logisch, ze brengt bananen en deze week zelfs paaseitjes :)

Wel, ik ga eens even lekker helemaal niets meer doen.... <3 Moet ook gebeuren

zondag 3 maart 2013

Yadda Yadda


Oh oh, ik heb dit jaar zo veel zin in de lente! Eindelijk wordt het mooi weer deze week als ik de berichten mag geloven. Vorig jaar rond deze tijd werd het ook opeens zo heel erg mooi, het was net zomer met Pasen.  We zijn nog naar Steenbergen gefietst om een paastak te vinden langs de weg, zonder jas! Ik ben daar echt aan toe, hang de hele dag al op de bank op een schapenvacht, met baby, een snothoofd, prikogen en een koud lijf. Ben nooit zo vatbaar voor dat soort dingen, dus ik wijt het maar aan zwanger zijn en me 8 maanden niet zo top voelen, bevallen, borstvoeding en nog twee dwergen die ook constant aandacht vragen, verzorgd en vervoerd moeten worden.

De verleiding was groot om gewoon een paracetamol te nemen, maar dat heb ik niet gedaan. Blijkbaar is dit een signaal om even zo rustig aan te doen als mogelijk is.

Ik vind het wel een goede afsluiting van het afgelopen jaar...

 Na ergens in april zwanger te zijn geraakt en er half mei achter te zijn gekomen omdat ik goed in bier kon spoegen en rond half negen in slaap pleurde op de bank als hardcore nachtbraker, volgden er wel een paar rare maanden. Natuurlijk was ik blij dat we *zomaar* nog een baby zouden krijgen. Manlief was de eerste om heel blij te zijn ondanks dat hij had gezegd er sowieso geen drie te willen en ik me daarmee wel had verzoend. Het is ook wel lekker als kindjes iets groter worden, zelf eten, zelf buiten spelen en kunnen zeggen wat het probleem is als ze dat hebben en vond het heerlijk om allemaal leuke dingen met ze te doen. Fietsen, wandelen, knutselen, voorlezen, koekies bakken, bloemen plukken... Van die gezapige dingen die je als thuisblijfmoeder doet, in plaats van het uit te besteden ;)

Ik heb zo vreselijk veel zin om mijn ''oude'' leven weer op te pakken! Niet meer zwanger zijn, niet meer net bevallen zijn, niet meer verkouden zijn en weer lekker allemaal nieuwe dingen beginnen.

Ik wil toch in potten wat groenten kweken en wil hiervoor binnenkort misschien nog wat zaden kopen. Ik dacht aan allerlei geinige mini-nachtschades, die Vreeken in Dordrecht verkoopt. Wellicht te combineren met een bezoekje aan paps en mams.

En bij vriendinnetje B een paar durpkes verderop wil ik langs, lekker met de baby in de doek en de peuter achterop. Het is net een mooi ritje, 16 km in totaal dus goed te doen.

En niet weer overal te laat mee zijn. Klotevlierbloesem! Niet de blogger (die is lievvv!) maar de plant. Elk jaar wil ik net als iedereen siroop maken ervan want dat is superlekker (iig als vriendinnetje B het maakt, lol) maar tegen de tijd dat ik ontwaak zit de boom alweer in de bessen en nee, die moet ik echt niet. Blergh.

Heb wel al lekker opgeruimd, de manlief is met de hele auto vol rotzooi bij de kringloop geweest. Kleding, slaapzakken, kinderspeelgoed (ik heb na s'klaas gewoon het eea weggemoffeld aan goedkope crap...), huisraad... Elke keer kan ik weer met minder. Ook een hemeltje van zoontjes bed. Moest ik elke keer netjes hangen. Tot ik dat voor de 500e keer deed en dacht: waarom eigenlijk. Ook voor een baby zijn ze niet ideaal, op klein meisjes kamer hing er nog een van haar zus maar ik weet nog dat ik die ook altijd hoog weghing met een knoop erin.

Verder denk ik dat de kinderwagen ook wel weg kan. Hij kostte 50 euro via MP, maar we gebruiken hem nooit, omdat de baby veel lekkerder gaat in de doek. Gaat ook mooi, een kinderwagen op het strand, over smalle bospaadjes, door drukke winkelpaden en over al die ongelijke kleautestoepjes hier in dat durrep dat overduidelijk is gebouwd op wandelaars en heel soms de schillenboer. We gebruiken hem nu alleen als wieg, maar ik merk dat ons Sophiaatje toch wat meer omgevingsgeluiden begint op te pikken en dat het daarom misschien binnenkort echt te druk is voor haar en ze overdag in haar eigen bedje gaat.

En verder wil ik zo graag weer sporten! Wellicht kan ik ergens ''minimalistische'' hardloopschoenen kopen voor weinig. Ik kreeg op gewone hardloopschoenen erg last van mijn knieen, maar die high-tech snufjes kunnen hiervan juist de oorzaak zijn (oermens-stuff enzo, haha) .Gelukkig had ik de schoenen van mijn moeder geleend en niet gekocht. De eerste kilometers zitten ze namelijk heerlijk! Ik heb wel mijn maat 36 / 38 terug maar mijn buik is nog een beetje wobbly. Wat ik haat. Hoewel ik nu mijn buik ook wel liev vindt, er heeft al zo veel prachtige dwergen ingezeten, bij elkaar goed voor 13 kilo blakende gezonde kinders. Maar ja, dat zie je eigenlijk al aan mijn afgetobde hoofd, dat hoeft mijn buik niet ook nog eens hoeven te vertellen.

Wannogmeer... zelf maken! Ik heb tahin en een berg echte friet op de planning staan deze week...  Hopen dat ik eraan toekom. Ik moet mijn smaak terughebben, ik proef nu alleen het verschil tussen een augurk en een schep suiker maar niet tussen een cracker met ham of met kaas, 't is dat de structuur anders is.

En nu heb ik niets nutteloos meer te vertellen....